Joutsan Seudun Pallo meni vieraspeliinsä Lempäälän Kisaa vastaan pienin odotuksin ja suurin toivein. Tällä kertaa toteutui vaihtoehto B, sillä kotijoukkue oli koko ottelun ajan enemmän tai vähemmän pulassa JoSePan hyvän kenttäpuolustuksen ja Ilkka Hentisen lyöntien edessä. JoSePa otti täysin ansaitut vieraspisteet lukemin 0-3 (19-25, 22-25, 16-25).
Harjoituspelien perusteella JoSePa odotti ottelusta vähintään erittäin tiukkaa. Pari ensimmäistä palloa näyttikin siltä, sillä ensimmäiset JoSePan hyökkäykset palautuivat tylysti omille varpaille. 10 pisteen tuntumaan asti JoSePa pysyi matkassa vieraitten syöttövirheitten avulla, mutta sen jälkeen ottelussa lentopalloa pelasi lähinnä JoSePa.
Joutsalaisten kenttäpuolustus pelasi läpi ottelun erinomaisesti, raakana kenttään menneet lyönnit voi laskea yhden käden sormin. Erityisesti Simo Lintunen oli kenttäpuolustuksessa liekissä, useat viistolyönnit nousivat aivan lattian pinnasta takaisin peliin ja jatkopallot takoi sitten Ilkka Lempäälän kenttään.