Itä-Hämeen ja kaakkoisen Keski-Suomen kunnissa ollaan Nelostien korjausasiassa ”nokka samaan suuntaan”. Näin vakuutti alueen kunnallisvaltuustojen puheenjohtajista koottu nelostietyöryhmä, joka pohti maanantaina Joutsenlammella taktiikkaansa Lusi-Vaajakoski -välin remontin edistämisessä. Itä-Hämeen liiton organisoimaan työryhmään on kutsuttu liiton ulkopuolelta myös Leivonmäen ja Toivakan edustajat.
– Lusi-Vaajakoski -välin kunnostaminen on suunnitelmissa vuosina 2006-2008, mutta rahoituksesta ei ole tietoa. Meidän työryhmämme tehtävä on pitää remonttihanke näillä vuosilla ja saada sille myös rahoitus, tiivisti työryhmän puheenjohtaja, Heinolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Ihamäki.
Lusi-Vaajakoski -väli ei suinkaan ole ainoa tiehanke, joka kilpailee vuosien 2006-2008 tierahoista. Nelostietyöryhmä haluaakin pitää omaa aluettaan vahvasti esillä, jotta Nelostien remontti ei siirtyisi hamaan tulevaisuuteen. Loppuvuoden päätapahtuma on Hartolassa 24.11. järjestettävä Nelostiefoorumi, johon on tulossa muun muassa liikenneministeri Leena Luhtanen.
Lusi-Vaajakoski -välin lobbauksella onkin nyt kiivaimmat ajat. Nelostietyöryhmän sihteerin, Itä-Hämeen Liiton yhteistyöasiamiehen Kalevi Antikaisen mukaan ministerityöryhmä panee vielä syksyn aikana tiehankkeet tärkeysjärjestykseen, jonka olisi tarkoitus pitää ainakin kuluvan vaalikauden ajan.